KRAP tager udgangspunkt i beboernes ønsker og drømme

Vi arbejder med at forstå og hjælpe vores beboere

I vores arbejde med udsatte og udfordrede unge og voksne ønsker vi på Bostedet Dalsgaard at hjælpe vores beboere på bedst mulig vis. Vi mener, det handler om at sætte sig ind i beboernes behov, så de selv får lov til at bestemme, hvad de vil arbejde med, og hvor de vil hen. Derfor arbejder vi med den bredt anerkendte metode, KRAP.

Med udgangspunkt i KRAP-modellen hjælper vi beboerne på vores botilbud, der ligger tæt på Mariager Fjord lidt uden for Hadsund. Her tilbyder vi ekstra støtte og hjælp til mennesker, som har brug for det i områderne mellem Randers og Aalborg.

Hvad er KRAP?

KRAP – Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Praksis – er en pædagogisk metode, som lægger sit fokus på den behandledes egne ønsker og drømme – i stedet for at tænke, at man som behandler ved, hvad der er bedst for andre. Eksempelvis kan det ikke nytte noget at øve en beboer i at tage bussen, hvis de ikke selv ønsker det og mener, at det er noget, de har brug for.

Man er i stedet nødt til at lytte og være opmærksom på beboerens individuelle ønsker og behov. Ved at anerkende dette og beboeren selv kan man nemlig hjælpe dem med selv at få ressourcerne til at skabe en værdifuld tilværelse.​

KRAP kan bruges til beboere, der er udviklingshæmmede, befinder sig på autismespektret, er unge med brug for efterværn og meget, meget andet. På vores bostedefterlever vi KRAP’s pædagogiske tilgang, og alt vores personale er efteruddannede i metodens tilgang og forskellige værktøjer.

Kontakt os for en snak om vores tilgang

Ønsker du at høre mere om KRAP, vores pædagogiske tilgang, og hvorfor vi arbejder, som vi gør, så skal du endelig bare kontakte os. Vi er altid klar til at fortælle om vores overvejelser vedrørende vores tilgang og behandling.

Vi tager også imod personer, der er blevet henvist til et opholdstilbud efter Servicelovens paragraf 107 eller paragraf 108. Læs mere om det her.

Vi arbejder hver dag på at hjælpe vores beboere med at skabe en værdifuld og glad tilværelse – sådan som de drømmer det.​

grafik2  Kontaktinfo

map Hobrovej 35, 

9560 Hadsund

CVR: 37680001​

grafik2  følg os